tuinontwerp werkwijze

Eerste Kennismaking
Onze vrijblijvende kennismakings afspraak is in uw tuin. We maken kennis en bespreken uw wensen en mijn mogelijkheden. Wilt u een moderne, duurzame of tijdloze tuin. Wie gaan er gebruik maken van de tuin en zijn er bijzondere omstandigheden? Misschien heeft u zelf wel inspirerende ideeën. En wilt u veel of weinig begeleiding van mij. (Bijna) alles is mogelijk. En heeft u juist geen idee?
Met voorbeelden en foto’s help ik u op weg om uw wensen te ontdekken.
Vervolgens ontvangt u een offerte voor tuinontwerp, tuincoach of tuinadvies.
U weet dan vooraf precies waar u aan toe bent.

Het concept-ontwerp
Als ik uw tuin mag ontwerpen, kom ik nogmaals naar u toe en laat ik de plek op me inwerken: de mensen, het huis, de plek, de omgeving, de afmetingen, de planten. Uw wensen, de plek en mijn visie vertaal ik in dit concept-ontwerp. Deze bespreek ik bij u thuis en ik verwerk uw opmerkingen tot het uiteindelijke ontwerp.

Het Definitief Ontwerp met of zonder beplantingsplan (DO).
Het schetsontwerp wordt verder tot in detail uitgewerkt in het Definitief Ontwerp. Geen snelle nietszeggende plaatjes, maar echt een ontwerp op maat voor ú op díe plek. In een 3D tekening werken we aanzichten, details, materialen, afmetingen, verlichting en beplanting verder uit. Door de 3D visualisaties kunt u het ontwerp goed van alle kanten bekijken. Het resultaat is een op maat gemaakte tuin met een goede balans tussen vorm, kleur en materialen. Door de 3-dimensionale tekening komt de tuin veel meer tot leven en kunt u er een goede voorstelling van krijgen. Het DO is in kleur en 3D. Alles verzameld in een mooi boekje op A3-formaat.

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. De meeste (3D)Tuinontwerpen vragen een investering tussen €800,- en €2.000,-.

Een Beplantingsplan of Borderontwerp
U bent wel blij met de tuin, maar de beplanting of het borderontwerp kunnen beter? Uiteraard kan ik ook een los beplantingsplan voor uw (bestaande) tuin of border maken. In het Beplantingsplan vindt u een plattegrond in kleur, foto’s, Latijnse- en Nederlandse namen, hoeveelheden, maten en een bestellijst. U kunt ook kiezen voor een uitbreiding met aanleg- en onderhoudsadviezen per plant. De hovenier (of uzelf) kan hier direct mee aan de slag. Alles verzameld in een mooi boekje op A3-formaat.

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. De meeste beplantingsplannen vragen een investering tussen €400,- en €1.200,-.

De Aanleg van uw tuin.
Ieder moet doen waar hij/zij goed in is. Daarom werk ik graag samen met professionele gediplomeerde hoveniers voor de aanleg van de tuin. Of u kunt natuurlijk ook zelf uw tuin aan -laten- leggen.
Op verzoek kan ik het offerteproces, de aanleg, tuincoaching en het onderhoud begeleiden en u bijstaan in het hele proces van tuinaanleg en tuinonderhoud.

Uw Tuincoach.
Een mooie tuin wilt u mooi houden. De Tuincoach leert u uw eigen borders en planten onderhouden. Zodat u uw tuin straks zelf mooi en gezond kunt houden. De kosten voor tuinadvies van de Tuincoach worden per uur berekend. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u contact met ons opnemen.

 

wat u mag verwachten

toekomstvriendelijk

Ik hou rekening met de impact op onze omgeving en de toekomst van onze aarde.

modern ambachtelijk

Ik ontwerp met persoonlijke aandacht en gebruik van moderne technieken, o.a. 3D

bloemen, vlinders, vogels

Planten en dieren zijn belangrijk voor een tuin. Ze geven beleving en ecologisch evenwicht.

onafhankelijk en objectief

Ik adviseer objectief. Zonder banden met leveranciers. Met een netwerk van professionals.

4-seizoenen aantrekkelijk

Niet alleen in de zomer, maar ook in voorjaar, herfst en winter kan de tuin aantrekkelijk zijn.

prikkelt de zintuigen

Kijken, ruiken, voelen, proeven en horen. De tuin kan met alle zintuigen beleefd worden.