werkwijze tuinontwerp

Kennismaking
De eerste vrijblijvende afspraak is in uw tuin. We maken kennis en bespreken uw wensen en mijn mogelijkheden. Wilt u een moderne, duurzame of tijdloze tuin. Wie gaan er genieten van de tuin. Misschien heeft u zelf wel bijzondere ideeën. En wilt u veel of weinig begeleiding van mij. (Bijna) alles is mogelijk. En heeft u juist geen idee?
Met voorbeelden en foto’s help ik u op weg om uw wensen te ontdekken.
Vervolgens ontvangt u een offerte voor tuinontwerp of tuinadvies.
U weet dan vooraf precies waar u aan toe bent.

Schetsontwerp (SO)
Mag ik uw tuin ontwerpen? Dan kom ik nogmaals naar u toe en laat ik de plek op me inwerken: de mensen, het huis, de plek, de omgeving, de afmetingen, etc.

Dan ga ik aan de slag met ontwerpen. Uw wensen, de plek en mijn visie vertaal ik in een proef-schetsontwerp. Dit praatstuk geeft globaal de indeling van de tuin weer. Het is een eerste idee van het uiteindelijke ontwerp. Deze bespreek ik bij u thuis met u door en ik verwerk uw commentaar in het uiteindelijke schetsontwerp. Over alle onderdelen is al nagedacht, maar het is niet tot in detail uitgewerkt.
Voor sommige klanten is dit voldoende. We helpen u op weg met een goede ruimtelijke indeling en u vult zelf de details verder in.
Dit schetsontwerp is in kleur en 2D, met sfeerbeelden en een indicatie van afmetingen, globale beplanting en materialen. Alles verzameld in een mooi boekje op A3-formaat.

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. De meeste Schetsontwerpen vragen een investering tussen €500,- en €1.500,-.

Definitief ontwerp met beplantingsplan (DO).
De basis van het schetsontwerp wordt verder tot in detail uitgewerkt in een definitief Tuinontwerp. In een 3D tekening werken we aanzichten, details, materialen, afmetingen, verlichting en beplanting verder uit. Het concept-DO bespreken we bij u thuis en ik verwerk uw commentaar in het Definitief ontwerp. Het resultaat is een harmonieuze tuin met een goede balans tussen vorm, kleur en materialen. Door de 3-dimensionale tekening komt de tuin veel meer tot leven en kunt u er een goede voorstelling van krijgen. Het DO is in kleur en 3D. Alles verzameld in een mooi boekje op A3-formaat.

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. De meeste Definitieve tuinontwerpen vragen een investering tussen €500,- en €3.000,-.

Beplantingsplan
Uiteraard kan ik ook een los beplantingsplan voor uw bestaande tuin of border maken. In het Beplantingsplan vindt u een plattegrond in kleur, foto’s, Latijnse- en Nederlandse namen, hoeveelheden, maten en een bestellijst. U kunt ook kiezen voor een uitgebreid beplantingsplan met aanleg- en onderhoudsadviezen. De hovenier (of uzelf) kan hier direct mee aan de slag.
Alles verzameld in een mooi boekje op A3-formaat.

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. De meeste beplantingsplannen vragen een investering tussen €300,- en €1.600,-.

Aanleg van de tuin.
Ieder moet doen waar hij/zij goed in is. Daarom werk ik graag samen met professionele hoveniers voor de aanleg van de tuin. Of u kunt natuurlijk ook zelf uw tuin aan -laten- leggen.
Op verzoek kan ik tegen uurtarief het offerteproces, de aanleg, tuincoaching en het onderhoud begeleiden en u bijstaan in het hele proces van tuinaanleg en tuinonderhoud.

Tuincoach.
Een mooie tuin wilt u mooi houden. De Tuincoach ondersteunt u bij het mooi houden van uw borders en planten. Zodat u uw tuin straks zelf mooi kunt houden.

wat u mag verwachten

toekomstvriendelijk

Ik hou rekening met de impact op onze omgeving en de toekomst van onze aarde.

modern ambachtelijk

Ik ontwerp met persoonlijke aandacht en gebruik van moderne technieken, o.a. 3D

bloemen, vlinders, vogels

Planten en dieren zijn belangrijk voor een tuin. Ze geven beleving en ecologisch evenwicht.

onafhankelijk en objectief

Ik adviseer objectief. Zonder banden met leveranciers. Met een netwerk van professionals.

4-seizoenen aantrekkelijk

Niet alleen in de zomer, maar ook in voorjaar, herfst en winter kan de tuin aantrekkelijk zijn.

prikkelt de zintuigen

Kijken, ruiken, voelen, proeven en horen. De tuin kan met alle zintuigen beleefd worden.