tuinontwerp werkwijze

Eerste Kennismaking
Onze vrijblijvende kennismakings afspraak is in uw tuin. We maken kennis en bespreken uw wensen en mijn mogelijkheden. Wilt u een moderne, duurzame of tijdloze tuin. Wie gaan er gebruik maken van de tuin en zijn er bijzondere omstandigheden? Misschien heeft u zelf wel inspirerende ideeën. En wilt u veel of weinig begeleiding van mij. (Bijna) alles is mogelijk. En heeft u juist geen idee?
Met voorbeelden en foto’s help ik u op weg om uw wensen te ontdekken.
Vervolgens ontvangt u een offerte voor tuinontwerp, beplantingsplan, tuincoach of tuinadvies.
U weet dan vooraf precies waar u aan toe bent.

Het schetsontwerp
Als ik uw tuin mag ontwerpen, kom ik nogmaals naar u toe en laat ik de plek op me inwerken: de mensen, het huis, de plek, de omgeving, de afmetingen, de planten. Uw wensen, de plek en mijn visie vertaal ik in een conceptontwerp.
Deze bespreek ik bij u thuis en ik verwerk uw opmerkingen tot het uiteindelijke schetsontwerp van uw tuin. Een uniek en persoonlijk tuinplan, alleen voor ú op díe plek. Over alle onderdelen en de sfeer is al nagedacht. De ontwerptekening, moodboard, tuinindeling, zichtlijnen, etc. Echter nog niet tot op detailniveau. Het tuinontwerp wordt gepresenteerd in een een persoonlijke boekje op A3-formaat op papier en als PDF.
De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. De meeste tuinschetsen vragen een investering tussen €500,- en €1.200,-.

Het Tuinontwerp in 3D.
Het schetsontwerp wordt verder tot in detail uitgewerkt in het Definitieve tuinplan. Geen snelle nietszeggende plaatjes, maar echt een ontwerp op maat voor ú op díe plek. In een 3D tuinontwerp of 3D video werken we aanzichten, details, materialen, afmetingen, verlichting en beplantingsindicatie verder uit. Kortom, alles wat nodig is om uw tuin tuin te kunnen realiseren.
Door de 3D visualisaties kunt u het ontwerp goed van alle kanten bekijken. Het resultaat is een op maat gemaakte tuin met een goede balans tussen vorm, kleur en materialen. Door de driedimensionale tuintekening komt de tuin veel meer tot leven en kunt u er een goede voorstelling van krijgen. Het tuinplan is in kleur en 3D. Alles verzameld in een mooi boekje op A3-formaat op papier en als PDF. Naar wens kunnen we van dit plan ook een fraaie fotorealistische video maken, waarin u vast door uw nieuwe tuin kunt wandelen.

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. De meeste (3D)Tuinontwerpen vragen een investering tussen €900,- en €2.000,-.

Een Beplantingsplan of Borderontwerp
U heeft een fraai tuinontwerp? Of u bent wel blij met de tuin, maar de beplanting of het borderontwerp kunnen beter? Uiteraard kan ik ook een los beplantingsplan voor uw (bestaande) tuin of border maken. In het Beplantingsplan vindt u een plattegrond in kleur, foto’s, Latijnse- en Nederlandse namen, hoeveelheden, maten en een bestellijst. U kunt ook kiezen voor een uitbreiding met aanleg- en onderhoudsadviezen per plant. De hovenier (of uzelf) kan hier direct mee aan de slag. Alles verzameld in een mooi boekje op A3-formaat.

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. De meeste beplantingsplannen vragen een investering tussen €425,- en €975,-.

De Aanleg van uw tuin.
Ieder moet doen waar hij/zij goed in is. Daarom werk ik graag samen met professionele gediplomeerde hoveniers voor de aanleg van de tuin. Of u kunt natuurlijk ook zelf uw tuin aan -laten- leggen. Op verzoek kan ik het offerteproces, de aanleg, tuincoaching en het onderhoud begeleiden en u bijstaan in het hele proces van tuinaanleg en tuinonderhoud.

Uw Tuincoach.
Een mooie tuin wilt u mooi houden. De Tuincoach leert u uw eigen borders en planten onderhouden. Zodat u uw tuin straks zelf mooi en gezond kunt houden. De kosten voor tuinadvies van de Tuincoach worden per uur berekend. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u contact met ons opnemen.

wat u mag verwachten

toekomstvriendelijk

Ik hou rekening met de impact op onze omgeving en de toekomst van onze aarde.

modern ambachtelijk

Ik ontwerp met persoonlijke aandacht en gebruik van moderne technieken, o.a. 3D

bloemen, vlinders, vogels

Planten en dieren zijn belangrijk voor een tuin. Ze geven beleving en ecologisch evenwicht.

onafhankelijk en objectief

Ik adviseer objectief. Zonder banden met leveranciers. Met een netwerk van professionals.

4-seizoenen aantrekkelijk

Niet alleen in de zomer, maar ook in voorjaar, herfst en winter kan de tuin aantrekkelijk zijn.

prikkelt de zintuigen

Kijken, ruiken, voelen, proeven en horen. De tuin kan met alle zintuigen beleefd worden.