GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

header-2019-hortensia-1240x300.jpg

op reis...

mei 2015

Het afgelopen jaar heb ik een bijzonder spannende en louterende reis gemaakt. Niet naar een zonnig strand of spannende jungle. Maar langs het pad van m’n leven. Klinkt zwaar en dat was het ook wel. Maar het mooie van diep gaan is dat daarna de wereld om je heen ineens veel mooier is. Gelukkig hebben kundige artsen en verpleegkundigen ervoor gezorgd dat ik vol energie verder kan met een prachtig nieuw tikkende hartklep. Zodat ik nog heel lang kan genieten van al dat moois om me heen.

gewoon of bijzonder?

Eerlijk gezegd was ik voor de operatie toch een beetje vergeten hoe bijzonder en prachtig al dat groen om ons heen is. En dat terwijl ik er als tuinontwerper dagelijks mee bezig was. Het was gewoon geworden, gewoon werk. Maar toen ik daar in m’n airco gekoelde kamertje lag met door screens afgeschermd uitzicht had ik zooo’n heimwee naar m’n tuintje! En oh wat zou ik me een stuk beter hebben gevoeld als ik lekker naar de lucht, wat bomen en de eerste bloesems had kunnen kijken. Als ik het raam open had kunnen doen om de wind en de regen te voelen….

tuin

En toen ik vandaag dan weer door m’n eigen tuintje liep (met de wind en de regen heerlijk in m’n gezicht) zag ik ineens de parallel met veel tuiniers!

Mensen verhuizen, verbouwen en laten de tuinontwerper of het tuincentrum komen voor een mooie groene buitenkamer. Intens genieten! De eerste tijd zijn ze nog heel trouw met tuinfeestjes, onkruid wieden, bloembollen poten en genieten van al dat prachtigs. Maar langzaamaan went het uitzicht, irriteert het onkruid en worden de aardbeien door slakken opgegeten. Het is gewoon geworden, vervelend misschien wel. En ze kunnen er niet meer van genieten.

Mijn advies: loop alsjeblieft weer eens naar buiten, werk een uurtje in de tuin (eigenlijk best lekker), snoep van de eerste aardbeitjes (heel lekker) en oooh wat smaakt een borrel op het terras daarna dan goed (het allerlekkerst). Op dat moment weet je weer hoe bijzonder het is om van al dat groen te kunnen genieten!

Als je alleen weet dat de zon schijnt omdat de screens naar beneden gaan.