Groene voortuin voor koffie en vlinders

Gezellige voortuin

In IJsselstein ligt deze gezellige voortuin. De tuin is net aangelegd en de plantjes doen het nu al fantastisch. Een heerlijk plekje om te genieten van planten, bloemen, insecten en de gezelligheid van de omgeving. Regelmatig blijven er mensen staan om de tuin te fotograferen. En als de opdrachtgever dan ook nog zegt dat ze de mooiste voortuin van IJsselstein hebben, dan ga je als ontwerper bijna blozen…

Wens van de opdrachtgever:
De opdrachtgever wil een lekkere groene plek met veel planten, vlinders en vogels. Lekker eten van kruiden uit de tuin, genieten van het contact met de omgeving, een kopje koffie in de zon. Kortom:L een beetje vakantiegevoel thuis.

tuinontwerp:

Opvallendste elementen zijn de ronde cortenstalen bloembakken. Nu nog wat grijs, maar binnenkort al helemaal verroest en prachtig van rint. De kleuren van de nu nog jonge beplanting van bijvoorbeeld Salvia, Vrouwenmantel en Euphorbia komt dan prachtig uit. 

Ook opvallend is de bestrating. Voor een groot deel hergebruikt, wat deze gezellige combinatie van recht en ronde vormen opleverde.

De tuin is in april 2020 aangelegd.