GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

terras met uitzicht in Stolwijk

Terras met uitzicht in Stolwijk
(nog in aanleg)

De randstad lijkt ver weg in deze tuin midden in het Groene Hart tussen Haastrecht en Stolwijk.

wens van de opdrachtgever:

Toen de woning werd gekocht, bestond de tuin uit gras en grind met een paar bomen…. Nu niet bepaald een aantrekkelijke tuin. Het gezin wilde graag een plek waar ze kunnen genieten. Met elkaar en met vrienden. En natuurlijk van het geweldige uitzicht op polder Bilwijk.  Ze wilden graag een groene tuin met veel bomen, struiken, planten, bloemen. Aantrekkelijk voor vogels, vlinders en bijen. Maar ook voor de puberzoons die graag een potje voetballen en vrienden uitnodigen.

tuinontwerp:

In het ontwerp zijn grote heesterborders opgenomen met struiken en planten waar vogels dol op zijn. De planten zijn zo gekozen dat er weinig onderhoud nodig is en er in de winter nog volop te genieten valt van gekleurde takken, uitgebloeide bloemen en siergrassen. Bodembedekkers houden het onkruid binnen de perken.

In dit lage veengebied moet goed rekening worden gehouden met de waterstand. Er is dus goed opgelet bij de afwatering en plantkeuze.

Een tuinhuisje biedt een heerlijke schaduwplek in de zomer, zolang de bomen nog niet groot genoeg zijn voor genoeg schaduw.