GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

stadstuin in IJsselstein

stadstuin in IJsselstein

Verborgen in een nieuwbouwwijk in IJsselstein ligt dit kleine groene paradijs.

Wens van de opdrachtgever:
De opdrachtgevers mochten gaan genieten van meer vrije tijd. Mooie momenten doorbrengen met vrienden, familie, kleinkinderen. Maar ook lekker tuinieren en niet te vergeten: mooie reizen gaan maken. De wens was een makkelijke, mooie tuin met veel beplanting. Een plek om te genieten. Waar wel in getuinierd kan worden, maar die ook best een tijdje zonder onderhoud kan.

tuinontwerp:

Het ontwerp deelt de achtertuin op in meerdere ruimtes, die wel contact houden met elkaar. Het maakt nieuwsgierig om verder de tuin in te gaan en nieuwe plekjes te ontdekken. Je kan je terugtrekken, maar wel onderdeel uit blijven maken van het familiegebeuren. Met natuurlijke materialen en kleuren die afwisseling en een warme uitstraling bieden. Het regenwater wordt opgevangen in een houten regenton. En de rest kan infiltreren in de (half)verharding en borders. Zo wordt wateroverlast voorkomen.

De beplanting is samengesteld uit een mix van makkelijke, sterke en weelderige planten die het hele jaar door een mooi beeld geven met bloemen, kruiden, fruit, takken, bladeren, uitgebloeide structuren in de winter. Daarbij is het onderhoud minimaal.