Groene stadstuin in Gouda

Groene stadstuin in Gouda

Wat als je na de verbouwing en verhuizing nog verschillende restjes stenen en materialen over hebt? Dan gaan we net zo lang puzzelen tot we alles op een mooie manier hebben hergebruikt en ingepast.

Wens van de opdrachtgever:

Dit gezellige gezin in Gouda wil heerlijk kunnen genieten van het buitenleven in hun (niet heel grote) stadstuin. Lekker buiten eten met elkaar, kruiden plukken en ook vanuit de woning een groen uitzicht. Ook waren er nog veel materialen over waarbij het heel fijn zou zijn als die hergebruikt konden worden.

Tuinontwerp:

Ondanks het kleine oppervlak is er een ontspannen leeftuin ontstaan met vloeiende lijnen en een rond terras met zithoek. Waar klimaatadaptatie en ‘genieten van groen’ belangrijk zijn. Onder een bestaande pergola is een weelderige ronde zithoek ontstaan waar de familie met elkaar kan genieten. Veel groen, maar ook plek voor praktische zaken. Het verharde oppervlak wordt speels onderbroken voor kruidenvakken, die gelijk dienen als plek om regenwater snel af te kunnen voeren.

De beplanting bestaat uit een bonte afwisselende mix, die ook in de winter en vroege voorjaar een aantrekkelijk beeld geeft.

(deze tuin wordt voorjaar 2020 aangelegd)