GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

Het Buitengebied beleven

Genieten van de polder

Hoe heerlijk is om in je eigen tuin de zon te kunnen zien opkomen en ook weer ondergaan. Je eigen paradijsje rondom huis en erf creëren om daar nog heel lang met elkaar van te kunnen genieten.

Wens van de opdrachtgever:
Aanleiding voor het aanpakken van de tuin was de realisatie van een nieuwe mantelzorgwoning bij een bestaand huis met erf in de Krimpenerwaard. De achtertuin werd daardoor dusdanig aangepast dat een nieuw ontwerp nodig was. En als de tuin toch veranderd wordt, dan ook gelijk helemaal naar wens.

Tuinontwerp:

De opdrachtgevers willen vooral genieten van het fantastische uitzicht op de polder. Maar meer nog genieten van (het leren) tuinieren. Inspiratiebronnen als engelse landhuizen en grote borders werden gekoppeld aan juist heel lokale inheemse beplanting. En natuurlijk ook genieten van zelf geteeld fruit en groenten. Resultaat is een landgoedje  met verschillende tuindelen en sferen. Waarbij er een duidelijke onderscheid is tussen de meer gecultiveerde tuindelen dicht tegen het huis aan. En juist de meer landelijke en inheemse delen naar de polder toe.

De tuin wordt in 2022-2023 aangelegd.