Gezellige gezinstuin met patio

Veel groen in kleine tuin

Midden in het levendige centrum van Stolwijk (bij Gouda) ligt deze heerlijke tuin. Op straat verwacht je niet dat er zo’n heerlijk rustige groene oase achter de gevels schuil gaat.

Wens van de opdrachtgever:
De opdrachtgever is een hardwerkend gezellig ondernemersgezin. Veel aandacht voor de mooie fietsenzaak, maar zeker ook voor elkaar en de kinderen. De tuin moet vooral een plek worden om met elkaar tot rust te kunnen komen, spelen, en genieten van een groene omgeving.

tuinontwerp:

Opvallend is de voortuin die tussen de woning en de zaak in ligt. Hierdoor ontstaat het gevoel van een patio. Dit hebben we versterkt door onder bestaande platanen een fijn terras in te richten met een pergola voor een extra gezellige en besloten sfeer. Een plek om met elkaar te eten, spelletjes te spelen en genieten van planten en vogeltjes.

Ook de achtertuin is bijzonder. Een afwijkende driehoekige vorm aan het water. Met uitzicht op park en bebouwing. Centraal staat een grote bestaande Es die in de zomer heerlijk verkoelende schaduw geeft.
Bij huis een groot terras zodat binnen en buiten naadloos in elkaar over gaan. Voor de koelere en regenachtige dagen is er een kleine veranda aangebouwd met grote glazen ramen.
Achterin de tuin een tuinhuisje aan het water met halve wandjes. Met veel ruimte voor bomen en bloeiende heesters. Hierdoor ontstaat een spel van licht, uitzicht en privacy. Een tuin die ieders seizoen aantrekkelijk is, is het verrassende eindresultaat.

De tuin wordt in de zomer van 2020 aangelegd.