Groene oase in de achtertuin

Veel groen in kleine tuin

Midden in Stolwijk ligt deze kleine stadstuin. Een smalle, diepe achtertuin met ook nog eens een flink hoogteverschil. Het resultaat is een bijzondere en creatieve tuin, waarin de eigen werken van de opdrachtgever extra mooi uitkomen.

Wens van de opdrachtgever:
De opdrachtgever wil een lekkere groene plek met veel planten, vlinders en vogels. Lekker eten uit de tuin, veel privacy, atelierruimte, een plek voor bijzondere objecten. Maar vooral: vakantie in eigen tuin.

tuinontwerp:

Opvallendste element is de grote tuintrap met bank en bloembakken die het niveauverschil van bijna een meter overbrugt. De betonnen trap is een multi-element, een echte eyecatcher waar de bewoners op vele manieren van kunnen genieten.

Nog zo’n bijzonder element is de pergola van kastanjehouten palen en cortenstaal. De cortenstalen strips zijn een verbindend element voor de verschillende tuinkamers. De kleur en het materiaal geven warmte en sluiten mooi aan bij de beplanting.

Speciale complimenten aan de opdrachtgevers zelf. De ene bewoner super creatief en de ander super handig. Dat leverde deze bijzondere en warme tuin op. De foto’s zijn genomen 1 dag nadat de nieuwe plantjes zijn gepoot. Kan niet wachten om het resultaat na 1 groeiseizoen te zien!

De tuin is in zomer 2019 aangelegd.