GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

Boerentuin in de polder

Boerderijtuin met bloemen, uitzicht en terrassen.

Een heerlijk landelijke boerentuin in het buitengebied rond Gouda, Haastrecht en Bergambacht. Vooral lekker genieten van bloemen, uitzicht, water en boomgaard.

Wens van de opdrachtgever:
De opdrachtgevers zijn hardwerkende levensgenieters. Maar na het werk willen ze juist graag tot rust komen in een passende landschappelijke boerderijtuin. Geen poespas, wel verfijnd genieten van het uitzicht met mooie materialen en verschillende sferen en hoekjes.

Tuinontwerp:

Grote wens was de sfeer van een binnenplaats, maar toch voldoende uitzicht op het open polderlandschap. Rekening houdend met voldoende doorgang voor auto’s en tractoren, is er een warme tuin ontstaan met grote gebaren: grote bloemenborders, bomen, hagen en ook vrij uitzicht. Op strategische plekken zijn verschillende terrassen gemaakt om op verschillende momenten van de dag te kunnen zitten: ’s ochtends een koffiemomentje op het besloten terras, in de middag op het vlonderterras bij het water en ’s avonds genieten van de ondergaande zon over de weilanden en bloemenweide. Uiteraard mag een hoogstam boomgaard niet ontbreken, net als de kenmerkende hortensia’s.

 

De tuin wordt in 2021/2022 aangelegd.