GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

Vrolijk Voorjaar met planten

27 april 2021

Er is op het moment niet heel veel om vrolijk van te worden in de wereld om ons heen. Gelukkig zijn daar nog altijd van die fijne voorjaars-bloemen in de tuin waar je gewoon wel blij van móet worden. Ik heb mn tuin vol gezet met heerlijke vaste planten die helpen om m’n bubbel met een glimlach uit te zitten:
Wat dacht je van:

Viola sorosia ‘Freckles’

De mooiste sproetjes die ik ken! Een lage bodembedekker die goed kan onder struiken en tussen andere vaste planten.

 

Allium

Omdat ronde bolletjes met uitsteeksels ook gewoon heel mooi kunnen zijn. Verschillende sieruien komen nu boven de grond. Met alle tinten roze en wit geven ze het voorjaar kleur.

 

Crocus tommassinianus

Een van de eerste voorjaarsbodes. Inheemse krokus met zoveel elegantie, wat moet ik hier meer over zeggen.

 

Anemone nemorosa

Wat een verstilde schoonheid. Een stinsenplant die het goed doet op half beschaduwde plekken tussen bomen en heesters.

 

Brunnera

Een Vergeet-me-nietje, maar dan als vaste plant. Vergeten doen we dit voorjaar zeker niet, laten we dan ook de dingen dan maar onthouden. Na de bloei is het bijzondere blad de rest van het jaar de grote blikvanger.

 

Euphorbia ‘Fireglow’

Zo rond koningsdag ff lekker oranje knallen: het kan gewoon met deze Euphorbia.

 

Primula

De primula stond nooit heel hoog op mn lijstje. Tot ik deze geweldige kleurexplosie tegenkwam in een tuin in Ierland. Wow!

 

Podophyllum

Voetblad heet deze plant in het Nederlands. Hoe toepasselijk: hij groeit graag rond de voet van hogere struiken. De variant ‘Spotty Dotty’ wil je alleen al hebben vanwege de naam.

 

Corylopsis spicata

Als alle takken nog kaal zijn, bloeit de schijnhazelaar al volop. Lieflijk hangende bloemklokjes in een prachtig zachte kleur voorjaarsgeel.