over Groenerwaard Beplantingsontwerp en Marrion Hoogenboom

Sinds 2004 maakt Tuin- en Landschapsontwerper Marrion Hoogenboom groene plannen:  tuinplannen, tuinontwerpen, beplantingsplannen, groene visies en visualisaties.  Om de wereld om ons heen een beetje mooier, duurzamer en groener te maken. Om mensen een plek te geven waar ze graag komen. Als mijn opdrachtgevers zich ‘thuis’ voelen in hun tuin, park of border is mijn missie geslaagd. Niet snel een plaatje schetsen, maar echt de tijd nemen om het groenontwerp echt passend te krijgen. Na jaren complete tuinontwerpen te hebben gemaakt, concentreer ik me tegenwoordig volledig op het maken van beplantingsplannen, borderplannen en groene ontwerpen. Ook word ik regelmatig door andere groenbedrijven ingeschakeld om tijdelijk te ondersteunen.

Als buitenkind, geboren en getogen tussen het gras en de bomen, heb ik het groen met de paplepel binnengekregen. Van huis uit heb ik de liefde voor en kennis van het groen en de natuur om ons heen ontwikkeld. Iedere dag geniet ik van de mooie mensen die ik ontmoet, de bijzondere plekken waar ik mijn bijdrage aan mag leveren en alles wat ik leer en weer door mag geven.

Via gedegen scholing (o.a. Tuinbouwschool Frederiksoord, Hogeschool Van Hall Larenstein en cursussen Ecologie en plantenkennis), de dagelijkse praktijk en lidmaatschap van vakverenigingen (o.a. TuinOntwerpersGroep, Wilde Weelde en Nederlandse Dendrologische Vereniging)  heb ik vakkennis en ervaring opgebouwd en houd deze ook actief bij.

https://www.ecologiecursus.nl/templates/ecologiecursus/images/logo-ecologiecursus-3.png             

 

 

Marrion’s netwerk

Samen bereik je meer dan alleen. In de loop der jaren heeft Marrion een netwerk om zich heen verzameld van mensen die elkaar versterken. Denk aan hoveniers, ambachtslieden, kwekerijen, ontwerpers, fotografen, tekstschrijvers of webdesigners. Per opdracht bekijken we samen welke inzet gewenst is. Alleen de ontwerper of ook anderen, misschien wel uit uw eigen netwerk. Daarnaast vind ik het heerlijk om (on)regelmatig te werken voor plantenwinkels en kwekers, zoals Groencentrum Van Der Dussen, Plantentuin Esveld, Rein en Mark Bulk of kwekerij Arborealis. Het beste van twee werelden: ik zet mijn kennis en kunde in en andersom kan ik zo de ontwikkelingen in plantenland goed bijhouden. (En natuurlijk is het ook gewoon heel erg fijn om buiten tussen de plantjes te werken.)

 

Marrion privé

Sinds september 2016 wonen we heerlijk in het buitengebied tussen Gouda, Haastrecht en Stolwijk, aan de rand van de Krimpenerwaard. De heerlijk grote tuin was bij aanvang een ‘woestijn’ met bijna alleen maar grind en gazon. Stukje bij beetje ontwikkelt de tuin zich tot een echt groen paradijs. Met verschillende borders, veel (soms bijzondere) planten, struiken en bomen. En natuurlijk ook veel ruimte om te experimenteren. Immers, alleen door zelf te tuinieren weet je waar anderen tegenaan lopen. Net als onze vorige tuin in Drenthe, waar ik een weiland heb omgetoverd tot een (onderhoudsvriendelijk) paradijsje. Met oa een pluktuin, wildebloemenweide, boomgaard, kruidentuin, bessentuin, hoenderhof, verschillende vaste plantenborders en heesterborders.

 

Tuinontwerper en Beplantingsontwerper Marrion Hoogenboom

wat u mag verwachten

toekomstvriendelijk

Ik hou rekening met de impact op onze omgeving en de toekomst van onze aarde.

modern ambachtelijk

Ik ontwerp met persoonlijke aandacht en gebruik van moderne technieken, o.a. 3D

bloemen, vlinders, vogels

Planten en dieren zijn belangrijk voor een tuin. Ze geven beleving en ecologisch evenwicht.

onafhankelijk en objectief

Ik adviseer objectief. Zonder banden met leveranciers. Met een netwerk van professionals.

4-seizoenen aantrekkelijk

Niet alleen in de zomer, maar ook in voorjaar, herfst en winter kan de tuin aantrekkelijk zijn.

prikkelt de zintuigen

Kijken, ruiken, voelen, proeven en horen. De tuin kan met alle zintuigen beleefd worden.