GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

echinacea zonnehoed zon tuin ©Groenerwaard

Natuurlijke tuin in de nieuwbouw

augustus 2015

En ja, de vakantie is weer voorbij…
In de zomerweken sta ik altijd op standje ‘gezellig’. Lekker rommelen in de tuin, bijkletsen met vrienden of tuinen bezoeken. Ook veel nieuwe klanten zijn zelf met vakantie en willen liever nog even in de tuin zitten dan erover nadenken. Extra leuk dus om in deze periode op bezoek te gaan bij tuinrelaties van voorgaande jaren.

Laatst heb ik eens rustig bijgepraat in de privétuin van hovenier Roel Guchelaar. We werken al een aantal jaren prettig samen. Vooral voor natuurlijke en weelderige tuinen schakel ik Roel graag in. De eerste tuin die Roel me liet ontwerpen was zijn privétuin in een nieuwbouwwijk in Marknesse. Het werd het begin van een soort organische samenwerking. Roel had zelf al de basis gelegd met een vlonderterras. Hij had veel ideeën, maar wist niet hoe daar eenheid in aan te brengen. Nog zoekend naar ‘zijn’ stijl. Dus heb ik ingehaakt op zijn bestaande basis en wensen. Met als resultaat een tuin met strakke basis, vijvertje, moeras en luchtige beplanting.

Nu zijn we een paar jaar verder en heeft hij de beplanting zelf doorontwikkeld naar een nog weelderig beplantingsstijl. Ook inheemse planten mogen soms blijven staan. Wat een ander ‘onkruid’ vindt, past hier prachtig in het plaatje.

Zo langzaamaan is het een natuurlijke oase midden in de nieuwbouwwijk geworden. Met allerlei vlinders en bijen, kikkertjes en salamanders, libellen en vogels. Het is een heerlijke plek geworden waar altijd iets is te zien, horen en voelen.
Niet meer midden in de bebouwing maar midden in de natuur. Heeeerlijk!

(Nieuwsgierig geworden?  www.hogu.nl)

Natuurlijke tuin in nieuwbouwwijk