GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

lisdodde typha stolwijk haastrecht ©Groenerwaard

Groenerwaard verhuist naar de Krimpenerwaard

Tuin- en landschapsontwerper zoekt ook hier samenwerking met vaklieden voor het maken van groene plannen.

Bureau Groenerwaard is nieuw gevestigd in Stolwijk. Het bureau ondersteunt particulieren, hoveniers en andere organisaties bij het ontwerpen van groene plannen. Hart van het ontwerpbureau is Tuin- en Landschapsontwerper Marrion Hoogenboom. Samen met haar netwerk heeft ze de afgelopen twaalf jaar groenontwerpen verzorgd in het noorden van het land. En vanaf nu midden in het Groene Hart.

   

Waard
De naam Groenerwaard is niet zomaar gekozen. De ontwerper daarover: “Een waard is iemand die goed voor z’n gasten zorgt. Dat is waar we voor staan. We maken de wereld wat groener en zorgen er graag voor dat onze opdrachtgevers tevreden zijn. Daarnaast is een waard ook een stuk land wat omgeven is door water. Kijk vanuit Stolwijk maar eens om je heen: overal het polderland van de Krimpenerwaard, de Lopikerwaard, de Alblasserwaard, omgeven door IJssel, Lek en Vlist.”. En niet te vergeten: u bent het waard om op een groene plek te zijn waar u zich welkom voelt.

Groene plannen
Sinds 2004 maakt Marrion Hoogenboom groene plannen. Vanuit de drive om de wereld om haar heen een beetje mooier te maken. Groener en unieker. Zelf zegt ze daarover: “Pas als mijn opdrachtgevers zich ‘thuis’ voelen in hun eigen omgeving is mijn missie geslaagd.”. Onder de naam Hoogenboom ontwerp van tuinen, is ze destijds gestart als tuinontwerper voor particulieren. Gaandeweg ontwierp ze niet alleen meer privétuinen, maar ondersteunde ze ook hoveniers en architecten. Ook de communicatie met bewoners, bezoekers en gebruikers van groen vindt ze erg belangrijk. Zo werden er al lezingen, workshops en voorlichtingsavonden verzorgd. Marrion: “De bedrijfsnaam dekte inmiddels de lading niet meer. Daarom werk ik sinds augustus 2016 verder aan groene plannen onder de naam Groenerwaard.”.

Samen
In de loop der jaren heeft Marrion een netwerk om zich heen verzameld van mensen die elkaar versterken. Denk aan hoveniers, ambachtslieden, kwekerijen, ontwerpers, fotografen, tekstschrijvers of webdesigners. De ontwerper: “Ook hier in de omgeving werken veel modern ambachtelijke vaklieden. De komende tijd ga ik denk veel koffie drinken om ook met hen kennis te gaan maken!”.