GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

header-2019-primula-1240x300.jpg

Een nieuw tuin(hoek)

September 2011

Weer niet van uw tuin genoten deze zomer? Wilt u uw woestenij tot uw paradijs omtoveren? Dan is dit dé tijd van het jaar om dat te doen!

U weet nu nog precies waar u zich het afgelopen seizoen geërgerd hebt:
– Het terras wat niet genoeg zon kreeg
– Planten die te droog stonden,
– Iets wat voor border door moest gaan
– De vijver die niet helder wil worden
– Schaduwhoeken waar ‘niets’ wil groeien
– De inkijk van die iets te nieuwsgierige buren…

Verander nu uw tuin en maak een nieuw ontwerp voor die stukken die niet naar uw zin zijn. Volgend voorjaar kunt u dan dubbel genieten. Zet alle veranderingen eerst goed op papier. Maak op ruitjespapier een plan op schaal. Dat werkt handig en voorkomt dat u dingen vergeet.

In het najaar is de grond nog warm en meestal wordt het wat vochtiger. Dat zijn ideale omstandigheden om planten te (ver)planten. Het (ver)planten kan nog zonder problemen. Let wel op dat u in het najaar al het blad aan de planten laat zitten: niet afknippen dus. Dit vormt de eerste bescherming tegen ongunstige weersomstandigheden.

Struiken en bomen die u wilt verzetten en die nu in de volle grond staan kunnen nog niet verplant worden. Deze groep kunt u gaan verplanten als het blad op natuurlijke manier gevallen is, meestal vanaf december. Bomen en struiken in pot kunt u wel aanplanten.
Ook terrassen, paden en gazons kunnen nu nog prima worden aangelegd. Wacht niet tot het voorjaar, maar pak het NU aan. En wilt u geen gedoe, bel dan een goede hovenier of tuinontwerper in de buurt die u erbij kan helpen.

Uw ergernis is weg en u krijgt er een grote glimlach voor terug!!