GROEN TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINCOACH

Betoverende Border

nieuw beplantingsplan

schrikken
Het is altijd even schrikken dat moment…
Een seconde lang zie ik tegelijk blijdschap, betovering, verwarring en hulpeloosheid tegelijk in de ogen van mn klanten. Het moment dat ze voor het eerst hun beplantingsplan onder ogen krijgen…. Al die rondjes, al die namen, al die aantallen en kleurtjes.

Maar langzaamaan, als ik ze stap voor stap heb meegenomen door de tekeningen van hun eigen tuin, zie ik gelukkig altijd weer die andere emoties: blijdschap en ongeduld.

ongeduld
Dat ongeduld werd bij velen dit jaar op de proef gesteld. Zelden is het zó druk geweest als het afgelopen jaar, zelden waren er ook zo veel planten uitverkocht. Maar gelukkig is het altijd ook weer goed gekomen en konden de borders aangeplant worden.

ienie-mieni
Ook weer zo’n momentje van ongeloof. Als het moment van aanplanten is gekomen. Al die ienie-mienie plantjes…. komt dat echt goed? Is de bodem straks echt bedekt? En gaan die plantjes echt dit jaar nog bloeien?

resultaat
Maar ziehier het resultaat. Met dat ongelooflijk groeizame weer van de afgelopen weken, kan het dan zomaar dat je al een paar weekjes na de aanleg geniet van je eigen échte bloeiende, geurende, levende tuin.