hoe werkt het maken van een plantplan?

vul het contactveld in

Geef in het contactformulier aan waar uw interesse naar uit gaat en ik neem snel telefonisch of via de mail contact met u op. U kunt natuurlijk ook bellen.

vul de vragenlijst in.

Ik stuur u een uitgebreide vragenlijst toe, zodat ik meer inzicht krijg in de tuinsituatie en uw wensen. Zo kan ik een beter borderplan of groene tuinschets ontwerpen.

u ontvangt een offerte

Na akkoord op de offerte en betaling, maken we een nieuwe (bel)afspraak om nader kennis te maken, wensen te bespreken en vragen te beantwoorden.

ontvang het plantplan

We bespreken het plan, waarbij u in één correctieronde wijzigingen door kunt geven. Het definitieve plan komt snel naar u toe.

Welk Beplantingsplan?

Hoe werkt het op maat laten maken van een beplantingsplan?

Heeft u interesse in een beplantingsplan, of heeft u andere vragen? Op de pagina Werkwijze vind u veel informatie. Maar u kunt natuurlijk ook hier contact opnemen. (ik ben veel buiten en kan niet altijd direct de telefoon opnemen. Als u uw naam en telefoonnummer inspreekt, bel ik u zsm terug).

U kunt kiezen uit een:

 • Basis beplantingsplan (online)
  Hierbij ontvangt u een borderontwerp op schaal met aantallen per plant. Een complete lijst met foto’s, Nederlandse en Wetenschappelijke namen plus een bestellijst met maten. Een basis beplantingsplan heeft u al vanaf €150. De meeste basisplannen kosten tussen de €350 en €990.
  Meer info over het basis beplantingsplan.
 • Uitgebreid beplantingsplan (online)
  Bij het uitgebreide beplantingsplan is er uitgebreide plantinformatie met aanleg- en onderhoudsadvies per plant toegevoegd aan het basisplan.  Een uitgebreid beplantingsplan heeft u al vanaf €250. De meeste uitgebreide plannen kosten tussen de €490 en €1600.
  Meer info over het Uitgebreide beplantingsplan.
 • Deluxe beplantingsplan
  Voor een Deluxe beplantingsontwerp kom ik persoonlijk bij u thuis en bespreken we op locatie uitgebreid uw eisen en wensen. Naar wens kan ik voor u alleen een beplantingsplan of ook een persoonlijke groene tuinschets ontwerpen. De toelichting op de tuinschets en/of het borderontwerp is bij u thuis. U ontvangt een uitgebreid beplantingsplan met aanleg- en onderhoudsadviezen per plant. Een offerte voor een Deluxe plan maken we graag op maat.
  Meer info over het Deluxe beplantingsontwerp.    
      

Groenerwaard is een groen ontwerpbureau. U kunt een gedegen beplantingsontwerp verwachten met de nadruk op planten. Een groene tuinschets maak ik graag voor u. Voor complete gedetailleerde tuinontwerpen, technische tekeningen of bijvoorbeeld doorrekeningen van funderingen, groendaken, bijgebouwen of zwemvijvers kunt u contact op nemen met een bouwtechnisch tekenaar of ander gespecialiseerd bedrijf. Daarna vul ik graag de groene ruimte voor in.

Voor alle soorten tuinen is een creatief en uniek tuinontwerp mogelijk. Geen kopie van een ander tuinontwerp of tuintekening, maar voor u op uw plek gemaakt.

Denk aan historische stadstuinen, moderne nieuwbouwtuinen, landelijke tuinen, natuurlijke tuinen, strakke tuinen, borders, boerentuinen, moestuinen, landgoederen …
Ik ben een ervaren tuinontwerper en beplantingsspecialist met een voorliefde voor makkelijke en sterke planten die goed zijn voor de omgeving.

Met een combinatie van ambachtelijk vakwerk, moderne computer-technieken en plantenkennis ontstaat een uniek project. Soms is dat alleen plantenadvies of een beplantingsplan. Maar ook een  masterplan, groepsbegeleiding, 3D tuintekening, tuinvideo, tuinadvies of begeleiding door de Tuincoach zijn mogelijk.

Vraag hier voor meer informatie of een afspraak.

voorbeeld beplantingsplan borderontwerp plantadvies ©Groenerwaard
voorbeeld beplantingsplan borderontwerp plantadvies ©Groenerwaard
voorbeeld beplantingsplan ©Groenerwaard
voorbeeld beplantingsplan borderontwerp plantadvies ©Groenerwaard

wat u mag verwachten

icoon-aarde ©Groenerwaard

toekomstvriendelijk

Ik hou rekening met de impact op onze omgeving en de toekomst van onze aarde.

icoon-potlood ©Groenerwaard

modern ambachtelijk

Ik ontwerp met persoonlijke aandacht en gebruik van moderne technieken, o.a. 3D

icoon-bloem ©Groenerwaard

bloemen, vlinders, vogels

Planten en dieren zijn belangrijk voor een tuin. Ze geven beleving en ecologisch evenwicht.

icoon-onafhankelijk ©Groenerwaard

onafhankelijk en objectief

Ik adviseer objectief. Zonder banden met leveranciers. Met een netwerk van professionals.

icoon-ijs ©Groenerwaard

4-seizoenen aantrekkelijk

Niet alleen in de zomer, maar ook in voorjaar, herfst en winter kan de tuin aantrekkelijk zijn.

icoon-oog ©Groenerwaard

prikkelt de zintuigen

Kijken, ruiken, voelen, proeven en horen. De tuin kan met alle zintuigen beleefd worden.